Om oss

caradhraslogo

Caradhras – Södra Latins Tolkiensällskap
Etablerad 22 augusti 2001
(skolans äldsta förening, kåren inkluderad)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Caradhras sedvänjor:
(Författade av Agnes, Kathiravan och Niklas den 22 maj 2015 i samband med invigningen av den aktuella protokollboken)

 • Caradhras välkomnar alla. Alla medlemmar ska ha ett alias, en karaktär från Tolkiens Arda. Ett alias får inte vara maia eller högre. Ett alias får inte återanvändas förrän dess tidigare innehavare glömts ur mannaminne. Caradhrasmedlemmar refereras till som melloner. Alla tvåor ges Caradhrastiteln. Alla i en årskull har samma titel, men den varierar mellan årskullar. Titeln ges av den avgående ordföranden till de blivande tvåorna på läsårets sista möte. Alla treor som varit med tidigare får ett tillnamn som beskriver deras karaktär eller dåd under Caradhras. Dessa tillkännages under årets första möte. Utgångna elever som fortsätter besöka Caradhras refereas till som vålnader.
 • Möten hålls alltid på tisdagar klockan tre
  i Södra Latins föreningslokal. Möten pågår så länge medlemmar befinner sig i lokalen. Mötet förs ner i protokollboken. Allt som står i protokollboken är sant. Namnrundan förs varje möte och förs ner i protokollboken. I en namnrunda uppger en namn, klass och pronomen. Pronomen behöver inte uppges av personer som inte vill det, och skrivs heller inte ner i protokollboken. I namnrundan ger man också svar på dagens tema.
 • Caradhras är sedan dess grundande ett upplyst despotiskt matriarkat och skall så förbli. Styrelsen består av:
  – Ordföranden, den allsmäktiga matriarken
  – Vice ordföranden, Sauron till hennes Melkor
  – Sekreteraren, ansvarig för att protokollboken förs och läggs upp på eteriska gobelängen (bloggen)
  – Kassören, vars uppgift är att inte hålla något som helst ansvar, förutom att förvalata Caradhrasskatten (Caradhraskronan).

Stadgar och traditioner

Annonser

7 kommentarer till Om oss

 1. Regina skriver:

  kan ni ta bort länken till min blogg? :)

 2. Lìli skriver:

  Consider it done.

 3. Emmy skriver:

  Vad sägs som att uppdatera bilden??

 4. Morgoth Bauglir skriver:

  Hej!
  Under maj 2012 arrangerar spelföreningen Utumno ett lajv som utspelas i Mordor. Vi vill uppmärksamma er om detta eftersom vi anser det vara allmänt hyfs att varsko Caradhras om våra göranden!
  Projektet föddes ur en studie av Mordors Svarta Språk men arbetet har för en tid sedan glidit över från analys till vår egen ‘sub-kreation’ och formande av en spelbar plattform i Midgård.

  Lajvet är den 11-13 Maj 2012. Fram tills dess kommer vi hålla i möten och workshops av olika slag för att deltagare ska lära känna varandra och våga spela ut. Vi vill bjuda in er att delta i detta spel och fördjupa vår insikt i Litteraturen!

  Mer info finns på http://www.utumno.se

  Mvh,
  Utumno

 5. Fimrethil skriver:

  Halloj! Ex-ordförande Fimbrethil här. Hade tråkigt och stalkade då världens bästa förening. Någonstans på vägen verkar en regel dött ut, och det är en viktig regel så det är inte okej. Under inga omständigheter får någonsin aliaserna Beren och Lúthien användas. Detta är en gemensam regel för alla Tolkienföreningar värda sitt namn och är för att de namnen bokstavlig talat gick i graven med herr och fru Tolkien. Förövrigt lite sugen på att komma och hälsa på för att se om det är som förr om åren, men vi får se, jag är trots allt uråldrig vid det här laget.

  • Hejsan Fimbrethil! Sekreterare Mîm här. Tack för din viktiga kommentar! Det är mycket sorgligt att förra styrelsen inte kände till denna regel och vi beklagar detta missförstånd mycket djupt, och hoppas kunna rätta oss bättre i senare tider. Förlag är att det skall införas i stadgarna för att det skall kunna föras vidare till senare generationer.

   Angående besök så är alla fortfarande välkomna (särskilt vålnader). Så kom och dela med er av äldre tider, kanske kan bortglömda legender återigen berättas i föreningslokalen in i äldre tider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s